Tardor Per l’Horta En Rocafort

cartell_activitats_tardor_2018_baixa.jpg

L’horta representa per a Rocafort un element insubstituïble, d’un valor incalculable com a pulmó d’oxigen i paisatge de calma, com a font d’aliments de primera categoria i salut, com a entorn amable d’un poble que vol reforçar la pròpia convivència veïnal…

Per tot això l’ajuntament promou un conjunt d’activitats amb el títol global de “Tardor per l’horta en Rocafort”, que inclou accions culturals, iniciatives reivindicatives i voluntariat veïnal per a tindre cura del nostre entorn, formació i possibilitat de conéixer l’horta veïna des de l’experiència personal i comunitària.

Les activitats començaran dimarts 23 d’octubre amb la presentació en Casa de Cultura de l’Observatori Ciutadà de l’Horta. L’observatori pretén donar a conéixer les característiques i valors socials de l’horta, amb activitats  formatives, tallers escolars i eixides per tal de passejar l’horta del nostre terme. A més, promouen un arxiu de dades, patrimoni i possibilitats de l’horta.

El divendres 26 d’octubre en el Nou Espai debatrem sobre alternatives sostenibles per a la gestió de les aigües pluvials. Perquè el rebuig de pedra picada que manté Rocafort a l’antic projecte de l’assarb, té un esperit positiu i constructiu, de millorar les intervencions sobre el territori i fonamentar-les en l’acord dels afectats. Per això rememorarem el primer any de l’acord entre les poblacions de la conca del barranc dels Frares (30-oct-18) a favor d’alternatives més respectuoses i més efectives en la gestió del territori. Comptarem amb representants de Burjassot, Godella, Rocafort i Massarrojos, a més de les entitats cíviques AE-Agró i Per l’Horta.

L’11 de novembre, diumenge, anirem a l’entorn del barranc dels Frares les persones voluntàries que s’hi apleguen per tal de recollir residus i mantindre net l’entorn del nostre poble. Quedarem a les 10h en el Parc de les Garroferes i en acabar la faena esmorzarem en els paellers del Bovalar.

El dia 1 de desembre en el Nou Espai seran presentades les conclusions de l’Observatori Ciutadà de l’Horta de Rocafort. Al llarg del procés hi hauran hagut eixides a l’horta els dissabtes 10, 17 i 24 de novembre i dos vesprades formatives els dilluns 12 i 19 de novembre.

El dia 2 de desembre tindrem una activitat que aplega la participació ciutadana, la cultura musical i les explicacions acadèmiques del paisatge de l’horta: “Mirem i escoltem l’horta” començarà des de la visió panoràmica que permet la terrassa de Casa de Cultura, farà parades en el jardí de Casa de Cultura, Villa Amparo i els hortets municipals. Allí finalment dinarem de pa i porta les persones assistents.

I el divendres 14 de desembre en el Nou Espai, serà la constitució oficial del Consell Agrari Municipal de Rocafort. Un espai necessari per tal d’escoltar les necessitats dels llauradors i d’intercanviar expectatives entre els productors i els consumidors, tots del veïnat de Rocafort.

Esperem aprendre junts i consolidar una convivència respectuosa amb l’entorn i conscient de la responsabilitat amb el futur compartit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: